Yoga och idrotter

Yoga och fotboll

Både yoga och styrketräning är perfekt komplement till olika idrotter, dels för att förebygga skador genom en starkare och rörligare kropp men också bra verktyg för återhämtning både mentalt och fysiskt.

När vi använder kroppen är det är lätt att låta viljan att prestera ta överhanden och att ge sig in i positioner utan att egentligen förstå vad som krävs av kroppen för att komma dit på ett säkert sätt. Med yogan till hjälp lär vi oss använda kroppen på bästa sätt med fokus på tekniken och en medvetenhet om vart det bör kännas, eller inte kännas, för att undvika snedbelastningar och/eller överansträngning i muskler och leder.

På HelaDu jobbar vi med olika idrottsföreningar, just nu inom hockey och fotboll, där vi kompletterar redan existerande träning med övningar hämtade från yoga. Vi skräddarsyr upplägget efter era spelares behov och mål.

Exempel på innehåll:
Yogastretch – bättre rörlighet för fotbollsspelare
Andningsteknik för bättre kondition på plan och utanför
Avslappning för kropp och sinne (minskar skaderisken och ökar övertaget på planen) och för påverkar energinivån på bästa sätt
Balans- och coreträning för både för växande & vuxna kroppar

Läs mer om så blev yoga en del av toppfotbollen:
https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/Xg2gem/sa-blev-yoga-en-del-av-toppfotbollen

Golfyoga

Med en stabilare grund, smidigare kropp och gladare sinne får du en härligare upplevelse på golfbanan och en grymmare sving. Golfyoga är för dig som vill få mer kraft och fokus i golfsvingen. För dig som kanske håller andan i svingen eller önskar mer rörlighet. Vi jobbar med enkla och effektiva övningar, testar hur vi kan dra nytta av medveten andning på golfbanan och hur en starkare core och bättre rörlighet ger en härligare golfupplevelse både för kropp och sinne.

Slå ett slag för dig själv. Kom som du är – ta med en klubba. 

Torsdagar kl 14.30-15.00 på Lydinge Golfresort

Pris: 100kr